Иванович впечатлена от "джентълмена" Федерер



20-12-2014 22:37

Ана Иванович сподели, че за нея е било удоволствие да участва в Ню Делхи в местната тенис лига.

"Много съм доволна, че моят отбор спечели. Планът е догодина това състезание да се разрастне. Смятам, че бъдещето на тенисът е той да стане още по-интересен за играчите, но и за зрителите," коментира Иванович по повод надпреварата, която бе с малко по-различни правила.

В надпреварата Иванович бе в един тим с Роджър Федерер и заяви задоволството си от партньорството си с него. "Той е наистина велик шампион. Впечатляващ е както на корта, така и извън него. Много приятен е като човек и е истински джентълмен. Страхотен мъж, няма съмнение. Говорихме си много затова как успява да се справя с всички задължения и с тези към семейството си," разкри сръбкинята.

Световната номер 5 отчита, че в началото е била "много нервна" и "не и е било лесно" да си рамо до рамо с Федерер. "Важно е да можеш да разпускаш. Лично аз имам свой живот извън корта и това ми помага. Трудно е да се състезаваш и да бъдеш сам."

Но каква е целта пред бившата номер 1 за 2015-а? "Искам да спечеля титла от Големия шлем. Знам, че е трудно и изисква много работа, но съм доказала, че мога да победя най-добрите. Целта ми е да играя по-добре от 2014-а."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини