Благой Найденов е най-добрият млад спортист за 2014



22-12-2014 00:54

Световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов бе определен за №1 в анкетата на Viasport.bg за най-добър млад спортист на България за 2014 г. Допитването до спортните журналисти се осъществи от сайта за детско-юношески спорт за четвърта поредна година.

18-годишният Найденов събра 640 точки в анкетата и заслужено стигна до първото място. Той получи спортна екипировка от Asics и ваучери за пазаруване от „Зора”, връчени му от председателя на БОК Стефка Костадинова.

Благой успя да изпревари голямата ни надежда в баскетбола Александър Везенков, който остана втори с 428 т. Уникалното при Везенков е, че за трета поредна година той намира място в призовата тройка на класацията, което не се удавало на никой друг досега.

Играчът на гръцкия Арис не присъства на церемонията, но успя за краткия си престой в София да получи наградата си от Любо Ганев.

Призовата тройка се допълва от олимпийския шампион във вдигането на тежести от младежката олимпиада в Нанджинг Божидар Андреев, който заслужи 420 т. при гласуването на журналистите.

Като доказателство за това, че топ 10 при младите има изключително висока стойност идва фактът, че другият ни олимпийски шампион от Китай – Лидия Ненчева (спортна стрелба), остана на четвърта позиция.

В Златната десетка място намериха още Душко Благовестов (бокс), Кирил Милов (борба), Бетина Темелкова (джудо), Алберт Попов (ски), Георгия Кадоглу (плуване) и Радослав Цонев (футбол). На две точки от топ 10 остана Виктория Томова, а в класацията не влезе и Джулия Терзйска .

В същото време националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки спечели приза за Отбор на България за 2014 г. при подрастващите.

Пълното класиране от анкетатаВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини