Федерер затова как да останеш на върха и да бъдеш родител



28-12-2014 21:14

Роджър Федерер демонстрира нагледно, че можеш да бъдеш спортист на най-високо ниво и то в ролята на баща на цели 4 деца. Швейцарецът коментира, че няма да бъде много строг родител и ще остави децата си сами да решат с какво да се занимават и няма да ги насочва непременно към тениса.

"Не мога да знам дали децата някога ще играят тенис и дали ще могат да достигнат високо ниво. Това зависи от много неща, след като се установим в Швейцария и това какъв спорт изберат те.

"Но аз мисля, че при всички деца е най-важно да се наслаждават на това, с което се занимават," коментира 33-годишният тенисист пред "Би Би Си".

"Родителската подкрепа е много важна, за да разбереш че е привилегия да имаш възможност да получаваш тенис уроци и да участваш в турнири. Така детето ще даде най-доброто от себе си.

"В същото време, родителите е нужно да осигурят лично пространство на детето и треньорите... да пътуват сами и не е нужно непрекъснато да ги надзирават," смята още той.

Самият Федерер не крие, че се е мотивирал от уменията на други велики спортисти. "Бързо разбрах, че е напълно различно, след като спечелиш нещо за първи път, на следващата година да се върнеш и да повториш постижението си.

"Когато достигнете определено ниво... вгледайте са за други велики атлети(за мотивация). Такива като Майкъл Джордан, Тайгър Уудс, Валентино Роси и Михаел Шумахер - хора, които дълго са постигали успехи и те карат да си зададеш въпроса "Как са го постигнали?".

"След това малко по малко трябва да се опитваш да се приближаваш към тези хора. Те са ме мотивирали да продължавам да работя здраво."

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Турнир: Porsche Grand Prix
Категория: Друг
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: $816,000

Official Website | Livescore
Турнир: TEB BNP Paribas Istanbul Cup
Категория: Друг
Място на провеждане: Истанбул
Настилка: Клей
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Hungarian Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Будапеща
Настилка: Клей
Награден фонд: €561,345

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,794,220

Official Website | Livescore
Други новини