Федерер: Никой не може да омаловажи успехите ми



20-06-2010 15:47 | Николай Драгиев

Роджър Федерер има една ясна цел преди Уимбълдън, който започва в понеделник - да вдигне за рекорден седми път трофея в Лондон. Въпреки че измести Пийт Сампрас като най-успешния играч в историята на турнирите от Шлема, Федерер все още има неутолимо желание да печели.

 

"Това, което продължава да ме държи мотивиран, е желанието ми отново да вдигна трофея от Уимбълдън отново. Знам че мога да победя всеки по всяко време, мога да доминирам във всеки един турнир. Ще се радвам да оставя след себе си редица рекорди, които ще останат ненадминати за дълго," коментира Федерер.

 

Само двама души са печелили Уимбълдън 7 пъти: Сампрас и Уилям Реншоу, но успехите на последния не са съизмерими с тези на сегашното поколение играчи.

 

"Пийт сигурно е тъжен, че неговите рекорди бяха подобрени. И има право на това. Надали си е мислел преди 10 години, че това ще се случи. Никой обаче не може да ми отнеме усещането, когато подобрих рекорда му от титли, побеждавайки Родик през миналия сезон. Напрежението бе нереално, а трудно можеш да се концентрираш в тази ситуация," допълва още Федерер.

 

"Тази година турнирът ще бъде особено важен за повечето играчи. Мъри и Джокович също ще искат да се докажат, тъй като скоро не са печелили нищо.За мен пък е важно да си върна първото място в ранглистата. Това е моят приоритет и ще го преследвам до края на годината," допълва Роджър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини