Шокираща загуба



06-01-2015 19:34 | Станко Димов

По шокиращ начин започна новият сезон за Рафаел Надал. Испанецът отпадна още в първи кръг на турнира на твърди кортове в Доха, след като претърпя загуба от 127-ия в света Михаел Берер. В отделните части 1:6, 6:3, 6:4 за германеца, който е сред ветераните в Тура.

„Това е най-добрата ми победа, случват се такива неща”, каза с усмивка на лице Берер след последната точка в мача. „След първия сет усетих, че трябва да променя генерално играта си.

Възползвах се от шансовете си, опитах се да се насладя от този мач и нещата се получиха. За мен беше голяма чест да играя срещу Надал и да го победя. Този мач ще остане в спомените ми завинаги. Знам, че Надал е в труден период, връща се след контузия и му пожелавам всичко най-добро. На 34 години съм, имам 2 жена и трудно ще се задържа на корта още дълго. Мисля, че за мен това ще бъде последната година в Тура, но тя определено започва отлично”, каза още германецът.

Това беше трети двубой между двамата, като общо в първите два мача Рафа бе загубил едва 4 гейма от този съперник. Днес испанецът започна ударно, спечели първата част с 6:1, но след това допусна спад в играта и пълен обрат. За справка – Рафа завърши двубоя с 22 непредизвикани грешки от форхенд!

Така Надал вече има три поредни загуби срещу левичари - Берер, Лопес и Клижан.Това е най-голямата победа в кариерата на Берер и трета срещу състезател от топ 10.

Във втори кръг Берер ще срещне Иван Додиг от Хърватия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини