Федерер възкръсна от ада на старта на Уимбълдън (видео)



21-06-2010 18:26 | Станко Димов

Колумбиецът Алехандро Файа бе на косъм от сензационна победа над Роджър Федерер. Двамата се изправиха в мач от първия кръг на Уимбълдън, а Файа профука аванс от два сета и мачбол и в крайна сметка напусна централния корт с наведена глава. След страхотна драма Федерер спечели мача с 5-7, 4-6, 6-4, 7-6, 6-0 и намери място в следващия кръг.

 

Мачът между двамата започна повече от шокиращо за шампиона от миналата година. Федерер сякаш бе подценил своя опонент и допусна да изостава с два сета. Един от сюблимните моменти в мача дойде в края на третата част.

 

Тогава при резултат 4-4 гейма Файа получи 3 поредни точки за пробив. Колумбиецът обаче не се възползва и както често се случва бе наказан. Федерер измъкна подаването си, а след това затвори сета след пробив.

 

Това обаче не смути заемащия 60-а позиция в ранглистата Файа. След ранен пробив левичарят от Колумбия поведе в резултата в четвъртия сет и умело вървеше към успеха. Така гейм след гейм двамата докараха положението до 5-4 за Файа и сервис на негова страна, с който той можеше да довърши швейцареца.

 

"ФедЕкспрес" обаче влезе в правилния коловоз, върна пробива в последния възможен момент, за да остане в мача. В крайна сметка четвъртият сет се реши с тайбрек, спечелен с лекота от възкръсналия шампион.


Тук интригата на централния корт на Уимбълдън приключи. След като се завърна от ада, нищо не бе в състояние да спре Федерер по пътя към изстраданата победа.
В следващия кръг швейцарският гений ще мери сили със сърбина Илия Божоляц, който надви Николас Масу.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини