Григор Димитров – Роджър Федерер 2:6, 2:6 (гейм по гейм)



10-01-2015 07:44 | Станко Димов

Григор Димитров - Роджър Федерер, полуфинал на АТР 250 турнира в Бризбейн.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

0:1 Изумително начално на двубоя за Федерер, който стигна до пробив след агресивна игра и няколко печеливши удара.

0:2 Пробивът е затвърден с гейм на 0. От началото на двубоя Федерер просто не дава шанс на Григор Димитров да играе. Страхотни първи два гейма за бившия №1 в света.

1:2 Добър отговор на Григор Димитров, който спечели подаването си на 0 и откри сметката си в двубоя. Първа пауза, след която Федерер ще сервира.

1:3 Първият по-равностоен гейм в двубоя, в който българинът успя да вземе 2 точки при подаване на Федерер. Швейцарецът обаче не допусна изненади и с добър начален удар затвори подаването си.

1:4 Федерер прави решителна крачка към спечелване на първия сет. Швейцарецът осъществи втори пробив и след паузата ще сервира за преднина 5:1. ФедЕкспрес отново се развихри и направи няколко отлични точки, като особено впечатляваща бе една в близост до мрежата.

1:5 Пробивът е затвърден с лекота след гейм на 15. Всичко в играта на Федерер до момента се развива по план.

2:5 Най-после един лесно спечелен гейм от страна на Димитров. Българинът поведе с 40:15, след което с безупречно излизане на мрежата успя да спечели втория си гейм от началото на срещата. Предстои нова пауза, след която Федерер ще сервира за първия сет.

2:6 Гейм и първи сет - Роджър Федерер. Швейцарецът спечели подаването си на 15 и си гарантира първата част след едва 21 минути игра. За целия сет Федерер загуби едва 4 точки при свой сервис.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров спечели първия гейм за втората част и открива резултата. Българинът се наложи на 30, като приключи гейма с ас по диагонала.

1:1 Около 60 секунди бяха необходими на Федерер да спечели подаването си и да изравни резултата. Сигурно най-бързият гейм от началото на срещата.

1:2 Федерер е първият, който стига до пробив през втория сет. Швейцарецът успя да дръпне с 40:30, но Григор Димитров отрази първата точка за пробив с отличен сервис. Последва лековата грешка на Гришо, който в близост до мрежата пресили една топка и я изпрати с милиметри в аут, осигурявайки на съперника си втора точка за пробив. В този момент Димитров допусна двойна грешка и сдаде гейма си.

1:3 И отново никакъв шанс за Григор Димитров при начален удар на съперника. Федерер затвърди пробива за около 90 секунди и вече води с 3:1 във втората част. Мачът върви изцяло по плана на бившия №1.

2:3 Един от най-интересните геймове от началото на срещата, в който Димитров не допусна грешки и съхрани подаването си. От своя страна Федерер най-после показа колебания в играта си и на няколко пъти "подари" елементарни точки на българина.

2:4 Федерер продължава с тоталната си доминация, особено при свой начален удар. За пореден път от началото на двубоя швейцареца спечели подаването си за около минутка, минутка и половина.

2:5 Втори пробив за Федерер и изходът на мача вече изглежда кристално ясен. Швейцарецът поведе с 40:0, след което с добра игра Григор Димитров спаси първите две точки за пробив. При третата обаче българинът сгреши от бекхенд и след паузата Федерер ще сервира за място на финал.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - РОДЖЪР ФЕДЕРЕР. Категорично най-дългият гейм в двубоя, в който Григор Димитров стигна до цели 4 точки за пробив. Българинът първо поведе с 40:15, а след това получи още 2 шанса да върне един от пробивите. Във всичките ситуации обаче Федерер намираше решение на проблема и в крайна сметка не допусна да бъде пробит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини