Маша започна годината с титла, атакува №1 в Мелбърн



10-01-2015 14:03 | Станко Димов

Мария Шарапова започна сезон 2015 по най-добрия начин. Рускинята спечели титлата от турнира в Бризбейн, като на финала победи друга бивша №1 – Ана Иванович. В отделните части Маша се наложи с 6:7 (4), 6:3, 6:3.

Шарапова приключи двубоя с 47 печеливши удара и 43 непредизвикани грешки на сметката си, а благодарение на победата спази традицията от 2003-а насам да печели поне по един трофей всеки сезон.

Общо в кариерата на рускинята това е титла №34, а с нея Шарапова категорично се превръща в топ фаворит и на започващия след малко повече от седмица Australian Open.

Нещо повече – в Мелбърн Шарапова ще има възможността да атакува първото място в ранглистата. Разликата между нея и Серина Уилямс вече е 681 точки.

На официалната церемония след срещата Шарапова не криеше широката си усмивка, докато от своя страна Иванович едва сдържа сълзите си.

„Сигурна съм, че ще играем още много пъти двете”, обърна се Маша към Ана. Рускинята благодари и на публиката и заяви, че от първия си ден в Бризбейн се е чувствала великолепно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини