Цветана Пиронкова - Никол Гибс 6:3, 6:1 (гейм по гейм)



10-01-2015 17:34 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Никол Гибс, III квалификационен кръг на турнира в Сидни.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Гибс)

1:0 Отлично начало на двубоя за Цвети Пиронкова. Българката стигна до 3 поредни точки за пробив, след като поведе с 40:0. Първият шанс бе пропуснат, след като Цвети прати форхенд-ретур в аут, но при втория Гибс направи грешка и Цвети проби.

2:0 Пиронкова затвърди пробива. Цвети загуби първата точка в гейма, но след това бе категорична и без проблеми спечели подаването си.

3:0 Серията на Пиронкова продължава. Българката поведе с 40:15 и получи две точки за втори пробив, но американката успя да стигне до равенство. Последва трети шанс за пробив пред Цвети и този път тя се възползва. Отлично начало на двубоя за нашата първа ракета.

4:0 Подобно на първия си сервис-гейм, Цвети загуби първата точка, но след това не остави шанс на Гибс. Геймът приключи с впечатляващ печеливш удар от форхенд за Цвети.

4:1 Никол Гибс печели първия си гейм в срещата, но и това не стана никак лесно. Цветана Пиронкова имаше точка за пробив, но след едно дълго разиграване Гибс приключи със страховит уинър по правата. Последваха нови две точки за американката и първи гейм на сметката й.

4:2 Втори пореден гейм на сметката на американката. Гибс поведе с 40:30, след което последва дълго разиграване, приключило с детинска грешка от форхенд в близост до мрежата от страна на Пиронкова.

4:3 Категорично най-дългият гейм в двубоя, който мина през купища обрати, но в крайна сметка бе спечелен от Гибс. Цвети има за какво да съжалява, тъй като пропусна точка за прибив. Така преднината на българката вече е само един пробив.

5:3 След най-дългият гейм дойде и най-краткотрайният. Цвети спечели подаването си на 0 и сложи край на серията от последователни геймове на сметката на Гибс. Българката е само на гейм от успех в първия сет.

6:3 Гейм и първи сет за Цветана Пиронкова. Българката записа втори пореден гейм на 0 и приключи подобаващо първата част. Цвети е само на сет от място в основната схема.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

1:0 Вторият сет започва както приключи първия - с гейм на 0. Трети пореден гейм на 0 за нашето момиче.

2:0 Серията на Пиронкова продължава. Добрата новина за Гибс е, че успя да вземе точка! За повече обаче американката нямаше сили. Пиронкова е спечелила 16 от последните 17 точки в мача.

3:0 Още един светкавичен гейм на сметката на Пиронкова. Българката се наложи на 15, като приключи гейма с печеливш удар от форхенд. Никол Гибс повика треньора си за консултация по време на 60-секундната пауза.

4:0 Подобно на първия сет, Цветана Пиронкова повежда с 4:0 гейма. През втората част обаче представянето на американката е потресаващо - тя има спечелени едва 3 точки.

5:0 Най-равностойният гейм през втория сет, в който Цвети трябваше да спасява две точки за пробив (15:40). Българката обаче намери първия си сервис в правилния момент и лесно стигна до равенство, след което изчака две грешки на Гибс, за да поведе с 5:0.

5:1 Гибс спаси мачбол и след това успя да спечели първия си гейм за втория сет. Цвети Пиронкова ще сервира за място в основната схема.

6:1 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Цвети заслужи място в основната схема в Сидни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини