Пиронкова заслужи място в основната схема в Сидни



11-01-2015 10:40 | Станко Димов

Цветана Пиронкова записа 11-а поредна победа на турнира в Сидни и се класира за основната схема. Шампионката от 2014 година, за която домакините не намериха "уайлд кард", се наложи в последния кръг на квалификациите над Никол Гибс от Съединените щати с 6:3, 6:1 за малко повече от час игра на централния корт. Мачът се забави с около 6 часа заради проливен дъжд.

В първата част Цвети направи два бързи пробива и поведе с 4:0 гейма. След това малко намали темпото, което позволи на американката да върне единия брейк и после стигна до 3:4. От този момент Пиронкова вдигна оборотите и затвори сета с третия си пробив, този път на нула. В него тя постигна 100-процентова успеваемост, като спечели всички точки при разигран първи сервис.

Пловдивчанката продължи да мачка съперничката си и дръпна с 5:0 в следващата част. В шестия гейм при сервис на Гибс първата ни ракета стигна до мачбол, но съперничката й съумя да прекъсне серията от осем последователни загубени геймове. След това Цвети сервираше за победата. Тя поведе с 40:15 и триумфира при първата си възможност.

В първия кръг на основната схема Цветана Пиронкова очаква една измежду миналогодишната финалистка Ангелик Кербер (Германия), Доминика Цибулкова (Словакия), Флавия Пенета (Италия) и Кристина Плишкова (Чехия).


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини