Бекер: Федерер трябва да се събуди



22-06-2010 13:47 | Станко Димов

Четирикратният шампион от Уимбълдън Борис Бекер изказа мнеинето си относно първия мач на Роджър Федерер на "Ол Ингланд Клъб". Както е известно, швейцарският маестро се измъчи срещу Алехандро Файа и бе на косъм от сензационно отпадане, но в крайна сметка се спаси, осъществявайки пълен обрат в мача. Според Бекер "ФедЕкспрес" не е в най-добрата си форма и трябва "да се събуди", ако иска да спечели за рекорден 7-и път в Лондон.

 

"Истината е, че не сме виждали стария Федерер от няколко месеца насам. Ако трябва да съм по-точен от финала на Australian Open в началото на годината. Загубата му от Робин Сьодерлинг на "Ролан Гарос" не е срамна. Но в този мач Федерер беше просто добър, не велик. Наясно съм, че всички говорим за съвършество когато става въпрос за Федерер, но в момента нещо му липсва", коментира Бекер.

 

"Може би просто имаше лош ден. Може би страдаше от лека травма. Ако трябва да сме честни обаче играта на Роджър е на около 10-15% по-слаба от тази в Мелбърн. Именно това е разликата от един велик и един добър тенисист.
Възможно е Федерер да не е взел много на сериозно първия си съперник. Той е истински професионалист, но с години започваш да не обръщах голямо внимание на началните двубои. Вече си играл толкова много, че просто очаквах големите мачове. Именно затова е възможно да не е взел на сериозно Файа", разсъжадава брадатият немец.

 

"Никога не е хубаво, когато играеш с някой редовно. Федерер и Файа играха преди дни в Хале, а преди това и в Париж. Сега се изправиха и в Лондон. Нормално е двамата да са изучили играта си до последния детайл.
Въпросът сега е как Федерер ще спечели турнира? На какво ниво ще бъде играта му, когато дойдат сериозните съперници. Как ще стои на корта през втората седмица на Уимбълдън и ще бъде ли достатъчно добър?

 

Всички ще бъдем на седмото небе, ако в последния мач от турнира се изправят Роджър Федерер и Рафаел Надал. На мои приятели обаче споделих, че имам някакво предчувствие, че този сезон ще има голяма сензация. От началото на годината видяхме няколко "лудости" в тениса. Иван Любичич например спечели титлата в "Индиън Уелс", като победи Рафаел Надал и Анди Родик. След това пък видяхме "стария" Лейтън Хюит, който надви Федерер на финала в Хале.

 

Историята много пъти ни е показвала, че понякога започваш трудно, но в един момент монетата се обръща. В годината, в която спечелих US Open - 1989, бях на крачка от отпадане още във II кръг в мача ми с Дерик Ростанго. Тогава оцелях в пет сета, като спасих два мачпойнта. Тогава наистина имах късмет. Този мач сякаш ме събуди. Взех си поуки и спечелих турнира.

 

Затова нека да не отписваме Федерер толкова рано. Това бе добър сигнал за него, че трябва да се събуди. Да не забравяме, че той спечели петия сет с 6-0. Ясно е, че той е уязвим в момента, но не се знае как ще се развие турнирът за него".

 

Питаме ви - Ще защити ли Федерер титлата си на Уимбълдън? Гласувай тук!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини