Квалификант прекъсна победната серия на Дел Потро



15-01-2015 11:08 | Станко Димов

Михаил Кукушкин сложи край на победната серия при завръщането на Хуан Мартин дел Потро на корта. Световният №66 показа изключителни нерви и успя да се наложи със 7:6 (5), 7:6 (3) в четвъртфинален двубой от турнира в Сидни, в който нямаше точки за пробив.

„Когато изиграеш 6 двубоя в един турнир, тогава започваш да придобиваш повече увереност в силите си”, коментира след двубоя Кукушкин, който започна в надпреварата от квалификациите.

„Много е важно, особено в началото на годината, когато се завръщаш на корта след два месеца пауза, без мачове, без турнири. Точно заради това съм изключително щастлив, че постигнах толкова победи в Сидни”.

За победения Дел Потро пък това беше първи турнир от февруари миналата година. Аржентинецът, който бе шампион от Сидни за 2014, пропусна почти целия сезон заради операция на китката.

„Беше тежък мач. Мисля, че той заслужаваше да спечели, защото се представи по-добре от мен и в двата тайбрека. Сервирах добре, но усещах малко повече болка в китката за разлика от вчера. Не можех да натискам толкова силно, колкото вчера. Във всеки един случай обаче мисля, че седмицата беше много добра за мен. Играх 3 мача поред, срещнах силни тенисисти, което е добър сигнал”, каза Дел Потро.

Благодарение на успеха Кукушкин се класира за полуфинал. За последно той достигна до подобна фаза на турнир в Москва в края на миналия сезон (загуби от Чилич). На полуфиналите той ще срещне аржентинеца Леонардо Майер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини