Надал не се страхува от провал в Австралия



15-01-2015 11:47 | Станко Димов

Финалистът от миналата година Рафаел Надал заяви, че е напълно готов за старта на първия за сезона турнир от Големия шлем - Australian Open. Испанецът пропусна по-голямата част от последните 6 месеца, в които се възстановяваше последователно от контузия в китката и операция от апендицит.

В сряда Рафа взе участие в демонстративен шоу-мач заедно с Марк Филипусис и Фернандо Вердаско, с които направи страхотно шоу на ремонтирания „Маргарет Корт Арина”, който от тази година има монтиран покрив.
„Завърнах се, напълно здрав съм, но е трудно да показвам най-високо ниво след подобни контузии”, коментира Надал.

Испанецът започна сезона с изненадваща загуба в първи кръг на турнира в Доха. в същия турнир обаче той успя да спечели титлата на двойки, където си партнира с Хуан Монако.

„Да започнеш сезона с титла, дори и на двойки, е страхотно чувство. Когато си отпаднал рано на сингъл, участието на двойки е добър начин да останеш в турнира. Чувството от победата винаги е приятно и носи позитивизъм”, коментира носителят на 14 титли от Големия шлем.

Преди да пристигне в Доха, Надал бе изиграл само 8 мача на единично след Уимбълдън 2014.

„Тази седмица беше важна за мен, защото се върнах в Тура след дълга пауза. Загубих в първи кръг, но двубоят беше равностоен и имах своите шансове да победя. Не се притеснявам от провал в Австралия. Тренирам здраво, за да бъда във форма и да покажа добър тенис. Ако не се получи в Австралия, ще се опитам да бъда готов за Рио, след това за Буенос Айрес, Индиън Уелс и Маями”, убеден е испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини