Виландер вижда Джокович като основен фаворит



22-01-2015 23:09

Матс Виландер определи Новак Джокович като главният фаворит за спечелването на Откритото първенство на Австралия. Според него тазгодишната надпревара ще бъде по-равностойна от предходните години и може да се очакват изненади.

"Това ще бъде един по-балансиран турнир от обикновено. При мъжете се появяват нови претенденти. При жените главните фаворити са Серина Уилямс, Мария Шарапова и Симона Халеп.

"Australian Open е странен и труден турнир - първият за годината Голям шлем и играчите не знаят всичко за физическото си състояние. Много го харесвам, изисква изключителна подготовка, каквато преди демонстрираше Агаси, а сега и Джокович. Новак е фаворит да спечели финала," заяви Виландер.

Той коментира и какво очаква от двамата най-успешни играчи в турнирите от Големия шлем в момента - Роджър Федерер и Рафаел Надал. "Няма как да махнем от фаворитите Надал. Ако достигне втората седмица той ще бъде много труден за побеждаване.

"Сигурен съм, че Федерер може да спечели още турнири от Големия шлем. Дали ще успее в Австралия? Трябва да достигне до решителните битки свеж и да не се уморява прекомерно в първите кръгове. Анди Мъри е една енигма, но не мисля че ще го видим на нивото, което демонстрира, когато спечели Уимбълдън и US Open."

Според Виландер от младите играчи Кей Нишикори може да спечели Голям шлем, а Милош Раонич има шанс да победи всеки в добър ден, но и да допусне неочаквани поражения по всяко време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини