Винъс вдъхнови Серина за обрат (+СНИМКИ)



24-01-2015 08:14 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс видя как кака й Винъс успя за първи път от 2011 година да се класира за четвърти кръг в турнир от Големия шлем и това я вдъхнови, за да се пребори на "Род Лейвър Арина" и да продължи пътя си на Откритото първенство на Австралия.

Серина направи обрат срещу №26 в схемата Елина Свитолина от Украйна за успеха с 4:6, 6:2, 6:0.

"В първия сет тя правеше много уинъри, докато аз не можех. След това видях, че Винъс е спечелила и си казах, че мога да играя по-добре", призна по-малката сестра Уилямс.

В резултат на това Серина даде общо два гейма на съперничката си в следващите две части като в тях постигна 33 печеливши удари при 14 непредизвикани грешки.

На осминафиналите американката се изправя срещу 24-ата поставена Гарбине Мугуруса, която срази Тимеа Бачински от Швейцария с 6:3, 4:6, 6:0. Испанката, която игра полуфинал на Турнира на шампионките в София, победи Серина Уилямс на "Ролан Гарос" миналата година.

Винъс Уилямс също трябваше да прави обрат. 34-годишната носителка на седем титли от Шлема надделя над италианката Камила Джорджи след 4:6, 7:6(3), 6:1. Тя губеше със сет, пробив във втория и беше на две точки от отпадането, преди да поеме контрола над мача.

"Аз съм мотивирана от Серина още от първия ден през 1997 г. Винаги можеш да научиш много от нея. За начина, по който се справя с живота и за безстрашието й на корта", беше откровена Винъс.

В четвърти кръг я очаква обаче тежко изпитание. Това е четвъртата в схемата Агнешка Радванска. Резултатите от сътрудничеството на полякинята с Мартина Навратилова започва да дава резултати. Днес Радванска победи представящата Съединените щати узбечка Варвара Лепченко с 6:0, 7:5.

След вихрен първи сет Ага поведе с 5:2 и във втория. В този момент настъпи лек спад в играта й и Лепченко успя да изравни. Радванска се мобилизира и бе категорична в последните два гейма.

Финалистката от миналата година в Мелбърн Доминика Цибулкова също продължава. Словачката, която елиминира Цветана Пиронкова в предишния кръг, отстрани Ализе Корне от Франция със 7:5, 6:2. Цибулкова спаси цели шест сетбола в първия сет, а във втория губеше с 0:2, след което натисна газта и спечели следващите шест гейма, а с това и срещата.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ НА СЕРИНА И СВИТОЛИНА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини