Първа сензация: Плейбоят Вердаско се издъни



23-06-2010 02:45 | Николай Драгиев

Първата сензация на Уимбълдън е факт. Осмият поставен Фернандо Вердаско набързо напусна турнира, след като бе победен от специалиста на клей Фабио Фонини още в първи кръг.

 

80-ият в света италианец се наложи след 7-6 (9), 6-2, 6-7 (6), 6-4.

 

Това е най-ранното отпадане на Нандо на турнир от Шлема от "Ролан Гарос" през 2005 г. Испанецът записа своето 29-о участие на турнир от такъв ранг.

 

В крайна сметка се оказа, че тактиката на Вердаско да не изиграе нито един мач на трева преди Уимбълдън, тотално се провали.

 

Същият този Фабио Фонини пък поднесе един от шоковете и в началото на "Ролан Гарос". Там той изрита след много драма, скандали и 5 сета битка местната надежда Гаел Монфис.

 

От цялато работа най-доволен трябва да е Анди Мъри. Именно Вердаско бе най-опасният противник за него преди четвъртфиналите.

 

За Вердаско поне остава надеждата, че вероятно ще бъде утешен от Каролин Вожняцки...

 

Испанските драми не приключиха дотук. От турнира си тръгна и Хуан Карлос Фереро. Той бе победен от опитния Ксавие Малис от Белгия след 6-2, 6-7 (6), 7-6 (5), 4-6, 6-1.

 

Малис пък демонстрира, че намира своята форма. Той е полуфиналист в Лондон от 2002 г. За Фереро пък остана срамът, че за първи път пада толкова рано на "Ол Инглънд Клъб".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини