Изабелла Шиникова шампионка на двойки



24-01-2015 17:45 | Любомир Тодоров

Българката Изабелла Шиникова спечели титлата на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в тунизийския град Ел Кантауи с награден фонд 10 000 долара. 

 

Водачките в схемата Шиникова и Естел Каскино (Франция) победиха на финала вторите поставени Кристина Храбалова и Вендула Зовинцова от Чехия със 7:6(3), 6:0. Така 23-годишната софиянка заслужи първи трофей при дуетите за сезона и общо 16-и в кариерата си в състезанията на ITF. 

 

Изабелла може да дублира успеха си в Тунис, след като по-рано днес се класира и за финала на сингъл след победа над сънародничката си Диа Евтимова с 6:0, 6:3. В спора за титлата в неделя тя очаква Сандра Самир от Египет.

 

Александрина Найденова се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 10 000 долара. Поставената под №3 Найденова победи британката Идън Силва с 6:2, 6:3.

 

Така 22-годишната българка заработи 7 точки за световната ранглиста и 980 долара, а в спора за трофея тя ще срещне четвъртата в схемата Пиа Кьониг (Австрия). Найденова ще търси седма титла на сингъл в турнирите на ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини