БФ Тенис утвърди съставите на националните отбори за участие в Зимните купи



26-01-2015 19:43 | Станко Димов

Треньорският съвет към БФ Тенис утвърди имената на състезателите, които ще бъдат включени в националните отбори на България за участие в предстоящите Зимни купи. Отборната надпревара за подрастващи е създадена през 1977 година, като първоначално е била за възрастови групи до 14 и 16 години. От 2013-а са включени и 12 годишните.

Зимните купи преминават в две фази – квалификации и финали. В първата отборите са разделни в 4 групи, като мачовете от нея се играят в различни градове из Европа. Първите два отбора от всяка група се класират за финалите, които се провеждат две седмици след завършването на квалификациите.

Двубоите от предварителната фаза през тази година започват на 30 януари с мачове при 12 годишните момчета и момичета. От днес, 26 януари, и двата ни отбора в тази възрастова група са на подготвителен лагер в Турция, в тренировъчната база “Koza World of Sport”, която е партньор на БФ Тенис и не за първи път приема български тенисисти. Момчетата ще останат в Истанбул, където ще са техните мачове, докато момичетата ще играят в Трабзон.

Ето и българските отбори във всички възрастови групи, както и техните съперници в квалификационната фаза на Зимните купи:

Момчета до 12 години - Николай Неделчев, Ивайло Дечев, Никола Колячев, треньор: Йордан Кънев

Отборът ни е в предварителна група „D”, заедно със съставите на защитаващия титлата си от миналата година тим на Румъния, домакините от Турция, Дания, Великобритания, Сърбия и Украйна.

Момичета до 12 години: Велизара Филева, Мирела Шкумбова и Валерия Бесова, треньор: Албена Цветкова

Момичетата също са в група “D” в конкуренцията на Турция, Беларус, Грузия, Русия, Сърбия и Швейцария.

Момчета до 14 години: Адриан Андреев (четвърти в ранглистата на Тенис Европа), Владислав Каражов и Никола Тупаров, треньор: Пресиян Коев

Срещите от тази възрастова група ще се играят от 6 до 8 февруари в Истанбул. Съперници на нашите ще бъдат Чехия, Естония, Сърбия, Словения, Испания, Турция и Украйна.

Момичета до 14 години: Розалина Юсева, Александра Златарова и Мелъди Тодорова, треньор: Михаил Андреев

По същото време, но в Трабзон, водените от Мишо Андреев момичета ще спорят за класиране във финалната фаза с тимовете на Австрия, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Турция и Украйна.

Момчета до 16 години:  Леонид Шейнгезигхтов (28-ми в ранглистата на Тенис Европа), Златан Палазов и Вениамин Нив, треньор: Ивайло Трайков

От 6 до 8 февруари ще се играят и мачовете от квалификационната фаза при 16 годишните, като нашият отбор ще спори с Беларус, Хърватия, Кипър, Германия, Великобритания, Унгария и Швейцария. Срещите ще се проведат в Печ, Унгария.

Момичета до 16 години: Зиновия Ванева – номер 17 в Тенис Европа, Гергана Топалова и Деря Яхе, треньор: Иван Маринков

В Брест, Франция, пък ще бъдат двубоите на момичетата ни в тази възрастова група. Противниковите отбори са Хърватия, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Португалия и Украйна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини