Стан Вавринка продължава защитата на титлата



28-01-2015 08:04 | Любомир Тодоров

Защитаващият титлата си от Откритото първенство на Австралия Стан Вавринка е вече на полуфинал в Мелбърн. Четвъртият в схемата швейцарец се наложи в много качествен двубой над №5 Кей Нишикори от Япония с 6:3, 6:4, 7:6(6) след 2 часа и 4 минути игра на "Род Лейвър Арина".За шампиона това беше 11-а поредна победа в турнира от Големия шлем. Стан все още няма загуба през 2015 година.

 

В първия сет тенисистът от Лозана направи пробив за 3:1 и до края не позволи той да бъде върнат.

 

Подобен беше сценарият в следващата част. Вавринка постигна брейк за 3:2. След това можеше да направи и втори, но Нишикори се защити успешно. В десетия гейм японецът достигна до първите си точки за пробив в мача при 40:15. Стан се справи и реализира първи си сетбол.

 

Финалистът от US Open изригна в началото на третия сет, като направи брейк на нула за 2:0. Но отговорът на носителя на Купа "Дейвис" беше светкавичен: връщане на пробива, също без да загуби точка. Стигна се до тайбрек. В него Вавринка дръпна с 4:0 точки, а размяната на половините на корта дойде при 5:1, когато реализира 19-ия си ас в двубоя. След това се стигна и до 6:1, но Нишикори не се предаде и отрази петте мачбола. После дойде шеста точка за място на полуфиналите и 29-годишният Стан го завърши с директно попадение от начален удар.

 

"В тайбрека започнах отлично, но после станах малко по-дефанзивен. Странна работа - онзи ден спечелих тайбрек от 2:6. От първия кръг тук нямам лесни мачове. Радвам се, че съм на полуфинал. Остават два тежки мача, но сега ще почивам и ще гледам последния четвъртфинал", заяви швейцарецът в интервюто на корта.

 

Съперникът на Вавринка ще бъде определен в срещата между Новак Джокович и Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини