Шарапова на четвърти финал в Мелбърн (+СНИМКИ)



29-01-2015 05:52 | Любомир Тодоров

Втората поставена в схемата на Откритото първенство на Австралия Мария Шарапова се класира за финала в Мелбърн. Тя спечели руския сблъсък срещу №10 Екатерина Макарова с 6:3, 6:2 след 1 час и 27 минути игра на "Род Лейвър Арина". Маша ще играе за четвърти път за титлата на турнира от Големия шлем. Тя спечели титлата през 2008 година и игра финали през 2007 и 2012-а.

 

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ


Мачът започна оспорвано и нервно като първите два гейма продължиха общо 17 минути. В откриващия левичарката от Москва имаше две точки за пробив, но не успя. В следващия Шарапова постигна брейк при петата си възможност, за да поведе с 2:0. Макарова отново трябваше да спасява точки за пробив при 1:4 и се справи със задачата. Приятелката на Григор Димитров допусна брейк за 4:3, след като топката й от бекхенд спря в мрежата. Бившата номер едно в света, която все още има шанс да се завърне на върха след турнира, реагира тутакси и постигна нов пробив на 15, за да поведе с 5:3. После Шарапова сервираше за сета и го направи авторитетно с гейм на нула. Частта продължи 48 минути и беше първата загубена от Макарова на Australian Open.

 

Доминацията на втората в схемата продължи и тя стартира следващия сет с третия си пробив в мача. Нещата станаха катастрофални за Екатерина, след като допусна още един загубен сервис гейм за 0:3. 26-годишната рускиня прекъсна негативната серията от шест поредни загубени гейма за 1:4. Веднага след това Шарапова направи двойни грешки, които доведоха до 15:40, но се спаси с добри начални удари. Макарова сервираше за оставане в двубоя при 1:5 и се справи със задачата. После Маша подаваше за място на финала. Бързо се стигна до 40:15 и носителката на пет титли от Шлема триумфира при първия си мачбол след ретур в аут на съперничката.

 

Така тя спечели и шестия сблъсък срещу тази съперничка и записа 22-а победа в последните си 23 двубоя срещу сънароднички.

 

Шарапова завърши с 23 печеливши удари (3 аса) при 26 непредизвикани грешки (7 двойни). Тя спечели 81 процента от точките при вкаран първи сервис. Макарова направи 11 уинъра и 29 грешки.

 

В другия полуфинал се срещат американските тенисистки Серина Уилямс и Мадисън Кийс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини