Серина: Имах проблеми и не очаквах, че ще стигна до финал



29-01-2015 10:50 | Станко Димов

Серина Уилямс победи с 2:0 сета Мадисън Кийс и се класира за финал на Откритото първенство на Австралия. В събота, в спора за трофея американката ще се изправи срещу подгласничката си в ранглистата Мария Шарапова. Ето какво каза Серина на предпоследната си пресконференция в турнира:

„Мисля, че Мадисън притежава страхотни качества. Останах впечатлена от решителността й да не се предава до последния момент. Тя удря топката много здраво. Ударите и са силни, но освен това попадат дълбоко в корта. Определено мисля, че тя има качествата да спечели титла от Големия шлем и да бъде №1 в света. Ще ми бъде интересно да я гледам как се развива. Радвам се, че продължавам напред в турнира. Днес сервирах по страхотен начин във важните моменти. Мисля, че това ми помогна много”, коментира Уилямс.

Изненадващо или не, световната №1 сподели, че не е очаквала, че ще достигне до финал в Мелбърн. „Честно казано не очаквах, че ще стигна дотук. На „Хопман къп” не се чувствах добре на корта. Имах чувството, че не се движа добре, че закъснявам за топката. Когато дойдох в Мелбърн имах и здравословни проблеми, чисто кондиционно не бях на ниво. От тази гледна точка наистина не очаквах, че ще стигна до финал. Не мога да кажа, че сега съм на 100% здрава, но определено състоянието ми се подобрява с всеки изминал ден”.

Относно предстоящия дуел с Мария Шарапова, Серина каза следното: „И двете сме в сходни позиции. Аз съм печелила турнира няколко пъти и нямам какво да губя. Мина доста време, откакто за последно играх финал тук, така че в събота просто ще изляза на корта и ще се забавлявам. Нямам какво да губя.

Интересното е, че същото до голяма степен важи и за Мария. Тя остана в турнира само защото е невероятен боец. Тя се бори до последно, просто отказва да загуби и това я прави страхотен състезател. Тя също е печелила турнира, така че и двете няма какво да губим в събота. Да, ще бъде интересно”. 

Серина води с внушителните 16:2 победи в преките двубои с Шарапова, в това число 15 поредни успеха за световната №1. Последният успех на Маша бе на финал в Лос Анжелис през 2004-та.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини