Надал си мери рекордите с Федерер



23-06-2010 13:41 | Станко Димов

Световните номер 1 и 2 Рафаел Надал и Роджър Федерер продължават с лъскателствата по свой адрес. Последният, който не пропусна да похвали опонента си е Рафа Надал. Испанецът сподели, че голяма част от рекордите на Роджър Федерер никога няма да бъдат подобрени, визирайки 23-те поредни полуфинала на швейцареца в турнири от Шлема.

 

Попитан кой от рекордите на Федерер е най-впечатляващ, Надал отговори: "Всеки. Всеки един е невероятен. Ако все пак трябва да назова някой конкретен, то това несъмненено са 23-те поредни полуфинала в Шлема. Това са 5-6 години време, в което той игра на всички турнири от Шлема.

 

Без да се контузи, без да има лош ден, това е невероятно. Лично според мен никой няма да може да подобри постижението на Федерер", сподели Надал. От своя страна Надал отличи своите 81 победи поред на клей, като най-големия си рекорд.

 

Испанецът започна далеч по-сигурно участието си на Уимбълдън, постигайки чиста победа в първи кръг.

 

За сметка на него обаче Федерер трябваше доста да се потруди, за да не изгърми още на старта на турнира.

 

"Да, Роджър бе близо до загуба. Винаги съм казвал, че първите кръгове са най-тежки. Според мен е нормално Федерер да има предимство на трева, защото това е най-подходящата за стила му настилка. Определено той се нуждае от по-малко време, в сравнение с всички останали, за да свикне с настилката. Алехандро Файа обаче също е добър играч и имаше своите шансове срещу Федерер".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини