Премахване на втория сервис иска Ричи Бити



01-02-2015 08:36 | Любомир Тодоров

Интересно изказване направи президентът на Международната федерация по тенис Франческо Ричи Бити. Той заяви, че е за отпадането на втория сервис.

 

"Тенисът е зрелищен спорт, така че се нуждае от еволюция. Често играчите дават най-доброто от себе си в самия край на сета. Затова ние мислим да намалим броя на геймовете в тях от шест на четири. Вече се договорихме за това с АТР. Освен това нашата още по-революционна идея е да премахнем втория сервис. Първо трабва да изпробваме тази възможност и да видим какъв ще бъде резултатът, както направихме и с "ястребовото око" преди време", заяви Ричи Бити, който е начело на ITF от 1999 година, цитиран от Tennis World.

 

Президентът подчерта и ролята на развитието на технологиите, които помагат на тенисистите.

 

"Новите технологии промениха спорта. С новите ракети, кордажи и екипировка като цяло играчите могат да постигат невероятни траектории при ударите. Рафаел Надал не е само велик шампион, той е също така е състезател, който получава предимство от използването на последните иновации. Тенисистите днес са истински атлети. Преди време не беше така", коментира още главата на световния тенис Франческо Ричи Бити.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини