Джокович се завърна на трона (обновена)



01-02-2015 14:18 | Станко Димов

Новак Джокович е новият шампион от Откритото първенство на Австралия. На финала на първия за сезона турнир от Големия шлем, световният №1 се справи в 4 сета с Анди Мъри, в отделните части 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 6:0 след близо 4 часа игра на „Род Лейвър Арина”.

Двамата изиграха страхотен двубой, който бе абсолютно непредвидим до средата на третата част, когато сърбинът взе превес и успя да пречупи опонента си. За Джокович това е 5-та титла от Australian Open и общо 8-ма за него от турнирите от Големия шлем.

След няколко месеца сърбинът ще има възможността да атакува „Кариерен шлем”, ако успее да спечели следващият Мейджър турнир – Откритото първенство на Франция.

За финалиста Анди Мъри остава утехата, че от понеделник ще се завърне в Топ 4 на ранглистата, където ще се присъедини към добре позната компания – Джокович, Федерер и Надал. 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ СЕТ ПО СЕТ!

ШАМПИОНЪТ ДЖОКОВИЧ

ПРОТЕСТ ПРЕКЪСНА МАЧА ЗА МИНУТКИ

„Специални поздравления за Новак и неговата пета титла от Мелбърн, това е един невероятен рекорд. Благодарности към спонсори и организатори, които правят така, че ние да се чувстваме изключително комфортно тук. Благодаря ви за всичко, което продължавате да правите.

Бих искал да благодаря и всички, които тази вечер дойдоха да гледат финала. Получих страхотна подкрепа, това е може би най-силният за мен турнир от Големия шлем и въпреки, че загубих, ще продължа да го обичам толкова много.
Разбира се, благодарности към моя екип, ние свършихме много тежка работа в паузата след една трудна година, каквато беше 2014-а. Съжалявам, че не успях да спечеля днес и да оправдая очакванията ви, но ви уверявам, че направих всичко, което беше по силите ми. Ще се опитам догодина да се представя по-добре, да направя още една крачка”, сподели Мъри не церемонията след финала.

„Поздравления за Анди, който направи страхотен турнир. Той е изключителен играч, също целия му екип и годеницата Ким. Не знам кога ще бъде вашата сватба, пожелавам ви много деца. Сега мисля по различен начин, след като станах баща. Извинявам се, че малко промених темата”, каза на свой ред Джокович, секунди след като вдигна трофея.

Аз също искам да благодаря на всички спонсори, които правят този турнир възможен. Благодаря на моя екип, които дадоха много жертви, за да могат да вършат работата си и да бъдат до мен. Благодаря ви за тази незаменима подкрепа. Последно, но не и по значение – зрителите. 733 000 е един страхотен рекорд. Това със сигурност е едно от най-значимите спортни събития по целия свят и за мен е невероятна привилегия да бъда тук, още повече в ролята на шампион. Беше огромно удоволствие да играя пред всички тези величия. Благодаря и ще се видим догодина”, каза още сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини