Мъри: Проблемите на Джокович ме объркаха



01-02-2015 20:25 | Станко Димов

Анди Мъри не скри разочарованието си след загубата на финала на Откритото първенство на Австралия. В спора за трофея олимпийският шампион от Игрите в Лондон 2012 отстъпи в 4 сета пред Новак Джокович.

Световният №1, който вече е 5-кратен шампион в Мелбърн, изпитваше известни физически затруднения по време на двубоя, но въпреки това намери начин да покаже най-добрия си тенис и да извоюва победата. След срещата Мъри сподели, че именно въпросните затруднения на Ноле са го разсеяли, което в крайна сметка се е оказало пагубно за него.

„Имах своите възможности в първите три сета. След това в четвъртия нямах време да разбера дали играя зле, защото Джокович играеше страхотно. Ретурите му бяха чудесни. След като проби, той се освободи още повече и си изпълняваше ударите.

Аз не можах да се възстановя. Така че четвъртият сет не беше толкова разочароващ за мен. Третият обаче беше, защото се разсеях, когато той падна на земята след няколко разигравания. Оказа се, че е имал крампи и след това се оставих това да ме разсее. Заради това съм разочарован, а не толкова заради четвъртия сет, защото всичко му се получаваше.

Причината да загубя финала не опира до физическото ми състояние. Знам как се чувствам точно сега и как се чувствах след мача с Новак на US Open. Не съм разочарован поради физически причини, защото дори сега се чувствам добре.

Оказа се, че той имаше повече физически трудности от мен. Също така мисля, че имах повече възможности, отколкото в мача в Ню Йорк”, каза Мъри.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ СЕТ ПО СЕТ!

ШАМПИОНЪТ ДЖОКОВИЧ

ПРОТЕСТ ПРЕКЪСНА МАЧА ЗА МИНУТКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини