Винъс, Енен и Ким Клайстерс с безпощадни победи



23-06-2010 20:02 | Николай Драгиев

Петкратната шампионка в Лондон Винъс Уилямс отново показа класа и разгроми рускинята Екатерина Макарова с 6:0, 6:4 и така намери място в трети кръг на Уимбълдън.

 

30-годишната американка играе в своя юбилеен 50-и турнир от Шлема. Тя имаше нужда от само 25 минути, за да надвие непоставената рускиня в първия сет с 6:0. Само преди дни Макарова сензационно спечели титлата на силния турнир в Истбърн.

 

67-ата в света Макарова опита да защити името си и се противопостави на Винъс във втория сет, но само за да загуби с 4:6. Нейната следваща съперничка ще бъде или Алиса Клейбанова, или Ала Кудрявцева.

 

В същото време победа постигнаха Жюстин Енен и Ким Клайстерс. Ким победи с 6:3, 6:2 Каролин Шпрем, докато Енен се справи с Кристина Бароа с 6:3, 7:5.

 

17-ата поставена Енен успя да обърне втория сет на мача си, въпреки че изоставаше с 1:5. Логично след мача Жюстин бе доволна:

 

"Това си е една мечта за мен. Въобще не се приемам като фаворит за титлата. Нека не забравяме, че повече от година не играх активно. Играта ми все още се движи на приливи и отливи. Надявам се един ден да мога да съм реален претендент за титлата в Лондон," обясни Енен.

 

Клайстерс също остана щастлива от победата. "Резултатът не показва колко тежък всъщност бе мачът ми. Трябваше доста да се постарая, за да спечеля. Да спечеля Уимбълдън би било невероятно. Направо си е мечта за мен." 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини