Родик с първа титла за годината



10-01-2010 10:54 | Станко Димов

Световният №7 Анди Родик спечели първа титла за годината. Американецът триумфира на турнира в Бризбейн, след като на финала победи със 7-6 (2), 7-6 (7) Радек Щепанек (Чехия) за малко повече от два часа игра.

 

Първият сет на срещата бе изключително равностоен, като двамата опоненти взимаха сравнително лесно сервис-геймовете си. Все пак Родик получи цели 5 шанса за пробив, от които не се възползва. Така логично сетът се реши с тайбрек, където бившият №1 бе безкомпромисен - 7:2 точки.

 

Вторият се на мача напомни леко за финала при жените между Клайстес и Енен в събота. Родик започна отлично, проби на два пъти и поведе с 5-1 гейма. В този момент обаче Щепанек намери сили, спечели следващите 5 гейма и поведе с 6-5. В крайна сметка и този сет се реши с тайбрек. Там отново Родик имаше поредимство, поведе с 6-1 и профука 5 мачбола. При шестия опит обаче Анди не сгреши и затвори двубоя.

 

Титлата е общо 28-а в кариерата на Родик и първа за него в Австралия.
"Радек, знам, че ти спечели титлата тук миналата година и искаше да повториш успеха си. Това обаче е съдбата. Има едно нещо, което мога да ти кажа - ти се бори мъжки за всяка точка на корта и заслужаваш аплодисменти", сподели след триумфа щастливият Родик.

 

Снимка: www.brisbaneinternational.com.au




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини