Роджър Федерер с втора трудна победа



23-06-2010 21:32 | Николай Драгиев

Макар и не в познатия си перфектен стил, Роджър Федерер спечели и втория си мач на тазгодишния Уимбълдън. Швейцарецът надви с 6:3, 6:7(4), 6:4, 7:6(5) Илия Бозоляц от Сърбия за близо 3 часа игра.

 

Следващият опонент на швейцарския маестро ще бъде Арно Клеман, който победи Питър Лучак. Арно и Роджър са играли 10 пъти досега. Швейцарецът има 7 успеха срещу 3 за французина.

 

В срещата с Бозоляц Федерер демонстрира както доста слабости в играта си, така и някои отлични показатели. Така например той допусна едва 13 непредизвикани грешки за 4 сета, което е великолепно постижение. Освен това не допусна нито един пробив в подаването си, докато осъществи 3 при мощния начален удар на сърбина.

 

Бозоляц от своя страна заби 31 аса и общо 102 уинъра, с което максимално затрудняваше бившия номер 1.

 

По-сериозен спад в играта си Федерер имаше във втория сет, когато някак лежерно изигра тайбрека и допусна да загуби с 4:7 точки.

 

 

След края на срещата Федерер дори не се зарадва особено на успеха си, а вяло поздрави публиката, която го награди с бурни аплодисменти.

 

В същото време победа постигна и номер 3 Новак Джокович. Той се справи само за час и 56 минути с американеца Тейлър Дент - 7:6(5), 6:1, 6:4.

 

Негов съперник в трети кръг ще бъде Алберт Монтанес. Двамата са играли 3 пъти досега и в тях испанецът има едва 1 спечелен сет.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини