Азаренка се оплака: Очаквах по-добри условия за игра



05-02-2015 16:27 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

Виктория Азаренка победи трудно с 2:1 сета Цветана Пиронкова в двубой от Група „С” на Първа група от зона Европа / Африка за „Фед Къп”. След срещата Азаренка не скри задоволството си от крайния успех, но също така не спести и критики към условията за игра, които явно не и допадат. През последните дни бившата №1 имаше и проблем с багажа, заради който не успя да участва в сряда в срещите с Грузия. Ето какво сподели по тези и други теми Азаренка след последната точка в двубоя с Пиронкова:

Вика, поздравления за победата. Коментарът ти за мача, не беше никак лесен, нали?
Получи се невероятен мач. Темпото на игра беше на изключително високо ниво през цялото време. Мисля, че имаше моменти, в които можех да се представя по-добре. Липсваше ми постоянство в играта днес, особено във втория сет. Но победата си е победа и аз съм горда от нея. Това е най-важното. Когато си спечелил, играта остава на заден план.

Темпото на игра на няколко пъти се променяше. С какво Пиронкова успя да те затрудни толкова много?
Да, наистина беше тежко на корта с условията за игра. Знам, че те са еднакви за всички, но честно казано очаквах, че ще бъдат малко по-добри от това, което са.

Имаше проблеми с твоят багаж. Успя ли да се справиш със ситуацията?
Да, адаптирах се. Няма какво да се направи в такива момент, не можеш да реагираш по никакъв начин. Това просто се е случило и ти го възприемаш като даденост. Определено не е приятно, но в никакъв случай не съм първата, която трябва да се справи с това. Опитах да се концентрирам и да забравя за случката.

Благодарение на победата Беларус е в отлична позиция да атакува участие на плейофи за по-горна група.
Мисля, че ние се справяме отлично до момента. Просто трябва да останем концентрирани да не се отпускаме нито за миг. Тук няма лесни мачове. Всички са дошли тук, за да се борят и точно това правят. Забавно е да играеш в отбор, след като почти през цялото друго време се състезаваш за себе си. Харесва ми колективният дух, който цари в нашия тим и се надявам това да продължи и в следващите дни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини