Диа Евтимова: Няколко грешки ми костваха двубоя



06-02-2015 16:35 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

Диа Евтимова отстъпи с 0:2 сета пред Екатерине Горгодзе на сингъл. Ето какво каза родната националка след последната точка в мача:

Какъв е коментарът ти за мача? Какво не се получи на корта днес?
Бяхме доста равностойни, както показва и резултатът. Просто на мен в дадени моменти ми падаше нивото и правех непредизвикани грешки и мисля, че от там се реши мачът в нейна полза. Имах доста шансове, аз водех играта, тя е състезател, който играе повече микс, аз налагах темпото, но в дадени моменти просто грешах.

Във втория сет имаше момент при 3:3 и предимство за теб, когато тя върна един смач, спечели точката, а след това стигна и до пробив. Това ли беше повратният момент в мача?
Да, даже още ми в съзнанието този момент. Определено можеше да се развие сетът по друг начин, ако водех с 4:3, а не изоставах с 3:4. Топката ми беше на ракетата, трябваше да я ударя по-добре, но в тениса е така – ако в даден момент не си вземеш точката, това после може да ти коства скъпо.

Имаш ли някакви предпочитания за следващ съперник?
Не, каквото ни се падне. Всеки един отбор, който е тук, е добър. Мачът няма да има голямо значение, но това не означава, че ще ни бъде лесно.
Имаше ли възможността да гледаш някой двубой от другата група („В”)?
Не, нямах тази възможност.

В личен план какво ти предстои в следващите седмици?
Тъй като имам лека болка в ходилото, сигурно след „Фед Къп” ще взема няколко дни почивка, след което отивам за Дания на подготовка. Ще бъда в Копенхаген за две седмици, но преди това трябва да видя кракът ми как е. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини