Мъри: Няма предам надеждите на цяла Великобритания



24-06-2010 13:21 | Станко Димов

Световният номер 4 Анди Мъри за поредна година е голямата надежда на Великобритания за титла от свещения Уимбълдън. Самият Мъри сподели, че усеща огромното напрежение, на което е подложен, като се опитва да не му обръща внимание. Финалистът от Australian Open премина успешно началния кръг на "Ол Ингланд Клъб", след като записа победа над Ян Хашек. Днес пък Анди излиза срещу Ярко Ниеминен.

 

"Да, определено върху мен има напрежение, защото очакванията са постоянно да играя на топ ниво. Няколко месеца след финала в Мелбърн имам нужда да се дистанцирам от тези неща. Опитвам се по всякакъв начин да не мисля за това", сподели вечната надежда Мъри.

 

"Определено обичам да играя на Уимбълдън. През последните години записах добри резултати тук. Това ме кара да се чувствам спокоен и да вярвам, че мога да постигна нещо сериозно", коментира шотландецът.

 

Мъри все още преследва своята първа титла от Големия шлем, след като загуби два финала - на US Open и Australian Open.

 

"Той беше много близо. Живеем в ера, в която е трудно да спечелиш трофей от Шлема, имайки предвид присъствието на Федерер и Надал. Сигурен съм обаче, че ако продължи да се развива ще вземе своята голяма титла. Надявам се, че това няма да се случи тази година", сподели финладецът Ниеминен, който претърпя загуба от Мъри във втори кръг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини