Диамантеното шоу е готово да стартира (+СНИМКИ)



08-02-2015 17:17 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Невиждано по тенис кортовете светлинно шоу са подготвили домакините на турнира BNP Paribas Fortis Diamond Games в белгийския град Антверп. 

 

Във втория ден на квалификациите в зала "Спортплейн" те изпробваха ефектно осветление в паузите между срещите и при представянето на тенисистките. Зеленият корт се оцветяваше ту в червено, ту в синьо, а на моменти светлините бяха като в дискотека. Върхът беше интерпретация като на компютърна игра с сменящи бързо местата си квадрати.

 

Виж снимки от неделя.


Домакините твърдят, че са готови за турнира, чиято победителка следващата неделя ще получи вместо купа ракета, инкрустирана с диаманти.

 

Цветана Пиронкова, която започва с мач срещу квалификантка в Антверп, ще направи тренировка утре от 10 часа местно време. Тя обаче ще проведе заниманието в зала, която се намира на 15 минути от "Спортплейн". Цвети ще играе във вторник или сряда.

 

Сензация предизвика участващата с "уайлд кард" белгийка Клаарче Либенс, която стигна до заключителния трети кръг на пресявките, след успех със 7:5, 7:5 срещу италианката Джоя Барбиери. 332-ата в световната ранглиста получи поздравления лично от турнирния директор Ким Клайстерс, в чиято тенис академия тренира. Така 20-годишната Либенс при победа и в понеделник може да бъде съперничка на Цвети.

 

Шеф на комуникациите от WTA в "Спортплейн" е американката Естел Лапорт, която заемаше същата позиция и на Турнира на шампионките в София през 2014 г.

 

"Очаква ни страхотен турнир, чудесно е, че той се завърна в календара. Домакините полагат всички усилия да направят един запомнящ се турнир и съм сигурна, че ще успеят. Организацията е на световно ниво", коментира Лапорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини