Анди Мъри: Тук съм, за да спечеля, но ще бъде много трудно



09-02-2015 20:03 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Водачът в схемата на ABN AMRO World Tennis Tournament в Ротердам, който е от категория "АТР 500", Анди Мъри даде пресконференция тази вечер. Той изглеждаше унил и без настроение, но отговаряше изчерпателно на въпросите. Ето какво беше най-интересното, казано от четвъртия в света шотландец.

- Анди, успя ли да си починеш след финала в Австралия?
- Да, имах 5 дни за релакс, макар че ми трябват повече, но... Не съм щастлив, че загубих, но от друга страна това не беше лошо начало на годината. Все пак съм втори от 128 тенисисти. Мисля, че играх добре, не съм съвсем сигурен какво точно се случи на финала, че не спечелих. Разочароващо е, но такива неща се случват. Ще се опитам да вдигна нивото си, за да спечеля.

- С какво ти е най-трудно да свикнеш при връщането ти в Европа?
 - Това са топките. В Австралия се играе с едни, в Ротердам - с други, а в Дубай - с трети. Налага се да се нагаждам към тях практически на всеки един турнир и ми е трудно.

- Ако спечелиш титлата тук, ще станеш №3 в света...
- Да, знам. Затова дойдох и ще направя всичко възможно да победя за втори път, но ще бъде много трудно. Виждате схемата - в нея са толкова отлични тенисистки. От друга страна за мен е по-важно да играя добре и да поддържам постоянно високо ниво, отколкото да съм трети или четвърти в ранглистата.

- Ще играеш двойки в Жил Мюлер. Как го реши?
- Джеймс Уорд, с когото играя по принцип двойки, беше зает и не можеше да дойде в Ротердам. Познавам треньора на Жил - Делгадо, и още на "Уимбълдън" говорихме, че можем да направим двойка. Сега Мюлер беше свободен и се разбрахме.

- Най-подходящия момент за сватба ли избра?
- А кой е най-подходящият? Питаха ме дали обявяването на датата (11 април - б.а.) не е шега. Ами ние с Ким се запознахме, когато бях на 12 години. Имаме прекрасна връзка и сега просто дойде моментът да се оженим. Ако бяхме вдигнали сватбата след края на миналия сесон, това щеше да попречи на подготовката ми.

- Наскоро каза, че си уморен от критиките към Моресмо.
- Да, така е. Не мога да разбера защо толкова много критикуваха Амели. Нашите отношения се отразяват много непочтенно от медиите. А тя ми помогна много да подобря играта си тази година. Това е очевидно. Тя е чудесен човек и без нея не бих постигнал това равнище.

 

Снимка: Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини