Инфарктна победа!



09-02-2015 22:44 | Станко Димов

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа изключително трудна победа на старта на турнира в Ротердам (АТР 500). 5-ият в схемата се наложи с 4:6, 7:6 (2), 6:2 над ветерана от Франция Пол-Анри Матио в двубой, който продължи повече от два часа.

Нещо повече – в края на втория сет на Гришо му се налагаше да спасява два мачбола. Това се случи при резултат 6:4, 5:4 за Матио и негов сервис. Димитров обаче успя да се върне в двубоя буквално в последния момент.

В последвалия тайбрек дойде и най-любопитният момент в мача, който в крайна сметка се оказа съдбовен. Още в първата точка Димитров имаше късмет, тъй като един ретур-уинър на Матио кацна върху линията. Имаше обаче сингал за аут, а и Гришо беше вдигнал ръка за „ястребово око”.

Съдията на стола обаче реши топката да се преиграе, което вбеси Матио и в последствие французинът тотално загуби ритъм. Като опитен играч Гришо извлече  максимума от ситуацията, успя да измъкне тайбрека, а в третия сет се наложи с лекота с 6:2 след два осъществени пробива.

"Трудна победа, но се радвам, че успях да я постигна. В края на втория сет намерих моята игра. Помогна ми и публиката, която ме подкрепяше до края", каза Гришо в интервюто на корта.

Във втори кръг Спортист №1 на България ще срещне победителя от двубоя Давид Гофен – Жил Мюлер, които излизат на корта тази вечер.

За Григор Димитров това беше първи двубой след Откритото първенство на Австралия, където достигна до IV кръг (загуби от Мъри). Миналата година хасковлията достигна до втори кръг в Ротердам (загуби от Гулбис).

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини