Цветана Пиронкова - Инди де Фрооме (гейм по гейм + снимки)



Цветана Пиронкова - Инди де Фрооме (гейм по гейм + снимки)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-02-2015 18:25 | Станко Димов

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Цветана Пиронкова - Инди де Фрооме, I кръг на турнира в Антверп

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

0:1 За жалост срещата започна с пробив на сметката на младата холандка. Де Фрооме стигна до два брейк-пойнта и успя да се възползва от втория, за да открие резултата в двубоя.

1:1 Цветана Пиронкова връща пробива светкавично. Българката поведе с 40:15 и получи два поредни брейк-бола. Де Фрооме обаче успя първоначално да излезе от ситуацията и стигна до 40:40. След още няколко разменени точки Цвети все пак се добра до трети брейк-бол, който този път материализира.

2:1 Много бърз гейм на сметката на Пиронкова, която за първи път от началото на двубоя излиза напред в резултата.

2:2 След много продължителен гейм, Де Фрооме успява да изравни резултата и да спре серията на Цвети. Холандката дори спаси брейк-бол и след няколко равенства съхрани подаването си.

2:3 Втори пробив за Де Фрооме. Цвети Пиронкова поведе с 40:30, пропусна гейм бол, след което холандката стигна до брейк-бол, който превърна в пробив.

2:4 Пиронкова спечели първата точка в гейма, но след това Де Фрооме се развихри и успя да поведе с 40:30, след което спечели подаването си. Холандката успя да затвърди пробива и прави сериозна крачка към успех в първия сет.

3:4 Цвети успя да спре серията на Де Фрооме, но това не стана никак лесно. Българката трябваше да спасява 2 точки за нов пробив, преди да вземе гейма. Двубоят се очертава да бъде доста тежък за 50-ата в света.

3:5 Цветана Пиронкова ще сервира за оставане в сета. Българката пропусна точка за пробив и позволи на Де Фрооме да вземе гейма и да се докосне опасно близо до успех в първия сет.

4:5 Пиронкова печели подаването си и принуждава Де Фрооме да сервира за първата част.

5:5 Цвети Пиронкова се връща в сета в последния момент! Младата Де Фрооме сервираше за първата част, като дори получи и сетбол (40:30). Цвети обаче влезе в добра серия и успя в последния възможен момент да върне брейка изоставане и да изравни резултата.

6:5 Гейм на 15 за Пиронкова. Колко бързо се обръщат нещата в тениса. Преди малко Де Фрооме сервираше за сета, сега ще го стори, за да остане в него.

7:5 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! След страхотен бекхенд по правата Цвети поведе с 40:15 и получи два сетбола. Българката успя да се възползва от ситуацията и с мощен вик "Хайде" отпразнува спечелването на първата част.


ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова):


ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

1:0 Пиронкова започва втората част с гейм на сметката си. След печеливш удар от бекхенд пловдивчанката поведе с 40:15, след което приключи гейма с воле по диагонала.

1:1 Бърз гейм за Де Фрооме, която слага край на серията на Пиронкова.

2:1 Сервис-гейм на 0 за Цветана Пиронкова. При последната точка Цвети изпълни много мощен начален удар, а ретурът на холандката излезе в аут.

2:2 Труден гейм за холандката, която все пак успява да изравни резултата.

2:3 Пробив за Де Фрооме. Холандката поведе с 40:15, след което Пиронкова изкара топката с малко в аут. Българката поиска "ястребово око", но то само потвърди правилното съдийско решение.

3:3 Изключително дълъг гейм, след който Пиронкова връща пробива! При равенство Де Фрооме допусна грешка, като от изгодна позиция навътре в корта изпрати форхенд в аут. При точката за пробив двете направиха най-дългото разиграване в мача, което приключи с аут от ракетата на младата холандка.

3:4 Де Фрооме поведе с 30:0, след което след страхотен уинър от бекхенд Цвети намали на 15:30. След форхенд в мрежата от Цвети обаче Де Фрооме стигна до 2 поредн точки за пробив. Още първата бе реализирана след успешно изпълнено контрапие.

3:5 Де Фрооме затвърждава с гейм на 30. Пиронкова ще сервира за оставане в сета и през втората част, след като и се наложи да го прави и през първата.

3:6 ГЕЙМ И СЕТ ЗА ДЕ ФРООМЕ. Холандката поведе с 40:15, след което Пиронкова извади в аут от форхенд. След последната точка Цвети се отправи към съблекалнята.


ТРЕТИ СЕТ (сервира Де Фрооме):

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

0:1 Де Фрооме започва решителната част с гейм на 0. При последния сервис Цвети дори не успя да върне топката в полето.

1:1 Цвети печели гейма след форхенд в мрежата от ракетата на Де Фрооме. Българката слага край на серия от 4 последователни гейма на сметката на 18 годишната холандка.

1:2 Пиронкова стигна до точка за пробив (30:40), но в решителния момент допусна грешка от форхенд. Малко по-късно, след нова грешка от форхенд на Пиронкова, Де Фрооме спечели подаването си.

1:3 Пробив за Де Фрооме. Холандката успя да обърне гейм, след като изоставаше с 0:40! От тук до края на мача всичко е на ракетата на младата холандка. Цвети помогна за пробива, след като направи двойна грешка при дюс.

2:3 Цвети връща бързо пробива. Нашето момиче поведе с 40:15, при което Де Фрооме не издържа на напрежението и допусна двойна грешка. Ри-брейк.

2:4 Трети пореден пробив. Ужасно дълъг гейм, в който ролите често се меняха. Де Фрооме първоначално поведе с 40:15, но с два мощни сервиса Цвети стигна до равенство. Последваха изключително равностойни разигравания, нови две пропуснати възможности за пробив от Де Фрооме, за да дойде брейкът при петия опит след ретур уинър.

2:5 Бърз гейм на сметката на Де Фрооме. Цвети помогна с форхенд, който излезе около 2 метра в аут. Холандката е на гейм от крайния успех.

3:5 Гейм за Пиронкова. При 30:30 Цвети предприе атака от бекхенд и след непредизвикана грешка на холандката резултатът стана 40:30. Последва уинър от форхенд и гейм за Пиронкова.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ИНДИ ДЕ ФРООМЕ. 18-годишната холандка, която е 246-та в ранглистата на WTA, победи с 2:1 сета Цветана Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини