Джокович и Чилич сред претендентите за „Спортен Оскар”



12-02-2015 14:37 | Станко Димов

Тенисът ще бъде достойно представен и по време на тазгодишните награди за наградата „Лауреус”, известна още като „Спортен Оскар”. В най-престижната класация – „Спортист на годината”, сред номинираните е световният №1 Новак Джокович.

Освен сърбина, в тази категория номинации получиха също футболист №1 на планетата Кристиано Роналдо и голфърът Рори Макилрой.

Джокович веднъж е печелил „Лауреус”. Това се случи през 2012-а, а наградата бе за представянето му през предходната 2011-та, в която сърбинът спечели феноменалните 3 титли от Големия шлем и 5 от „Мастърс” сериите. Любопитното е, че през 2012-та наградата му бе връчена от Борис Бекер, който към днешна дата е треньор на сърбина.

Джокович обаче не е единственият тенисист, който ще участва в надпреварата за слава. Там е и Марин Чилич, който е номиниран в категорията „Пробив на годината”. Хърватинът проби доминацията на Голямата четворка и стигна до титлата от US Open, където на финала победи Кей Нишикори. Другите номинирани в тази класация са футболистите Марио Гьотце и Хамес Родригес.

Първият вкара победното попадение на финала на Световното първенство и донесе титлата на Германия (1:0 над Аржентина), докато вторият стана голмайстор на Мондиала, което му осигури и трансфер в Реал Мадрид.

Роджър Федерер и Стан Вавринка изведоха Швейцария до първи успех в Купа „Дейвис” през 2014-та година. Напълно очаквано отборът на Швейцария е с две номинации – за Отбор на годината и за Пробив на годината (заедно с Чилич).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини