Водачката Бушар загуби от Бартел в Антверп



13-02-2015 09:27 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Първата поставена на турнира BNP Paribas Fortis Diamond Games в Антверп Южени Бушар приключи участието си още в първото си появяване на корта в зала "Спортпалейс". За нея петък, 13-и, настъпи час по-рано.

В последен мач от програмата късно снощи канадката загуби на осминафинал от Мона Бартел от Германия след 6:4, 1:6, 2:6. Това беше и дебют на новия треньор на Бушар Сам Сумик.

Седмата в света започна добре срещата и поведе с 3:0 гейма. Съперничката й обаче заигра по-уверено и върна пробива за 4:4. Веднага след това обаче Джени постигна нов брейк и после затвори сета с убедителен сервис гейм.

С това свърши хубавото в срещата за тенисистката от Монреал. Тя започна да греши практически от всяка позиция. Това позволи на мощната Бартел да дръпне с 5:0 във втората част, а скоро след това и да изравни сетовете.

Въпреки разговора на корта със Сумик, Бушар не успя да промени нещо съществено в играта си. Тя допусна два пробива в третата част и загуби срещата след 98 минути игра.

На четвъртфиналите Мона Бартел се изправя срещу чехкинята Барбора Захлавова-Стрицова, която елиминира №7 в схемата Ализе Корне от Франция след 6:4, 6:2.

Отпадна и втората поставена Ангелик Кербер. Германката беше буквално пометена от преминалата през квалификациите ветеранка Франческа Скиавоне с 6:1, 6:1.

Свърши приказката за друга квалификантка. Инди де Фрооме от Холандия, която отстрани Цветана Пиронкова в първия кръг на основната схема, отстъпи на шестата поставена словачка Доминика Цибулкова с 3:6, 6:3, 2:6. В третия сет силите на 18-годишната Де Фрооме не стигнаха в петия й пореден мач в Антверп.

Цибулкова се изправя срещу №3 Андреа Петкович на четвъртфинал. Те се срещнаха за последно в София на 30 октомври 2014 г. на Турнира на шампионките, когато германката надделя със 7:5, 6:3.

В другите два четвъртфинала в петък играят Каролина Плишкова - Луцие Шафаржова (и двете от Чехия) и италианката Франческа Скиавоне - Карла Суарес Наваро от Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини