"Кралска" победа за Мъри, Сьодерлинг и Цонга също мачкат



24-06-2010 20:06 | Николай Драгиев

Анди Мъри записа поредна победа на Уимбълдън, при това пред погледа на самата Кралица на Великобритания. В много лек за него двубой, той победи финландеца Ярко Ниеминен с 6:3, 6:4, 6:2 и показа най-доброто лице на тениса пред достолепната дама, която не бе посещавала "Ол Инглънд клъб" от 1977 г.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ НА УИМБЪЛДЪН!

 

Мъри спаси цели 4 точки за пробив в първия си сервис гейм, но след това не допусна нито една подобна възможност за опонента си.

 

Шотландецът пое контрола още от началото на двубоя, заби 18 аса и приключи всичко само след час и 42 минути. Така 23-годишната надежда на домакините ще играе с 26-ия поставен Жил Симон в следващата фаза.

 

След срещата Мъри коментира, че правилата са успешни, нищо че Иснър и Маю трябваше да играят 11 часа, за да се победят. "Правилата са си добри. Това е невероятна история, която спретнаха и е добре за спорта като цяло. Така че не виждам проблем. Надали ще подобрят това постижение, стига да не се срещнат отново догодина," пошегува се Анди.

 

В същото време победи постигнаха още Робин Сьодерлинг и Жо-Вилфред Цонга.

 

По-лесен бе успехът на шведа. Той надви със 7-5 6-1 6-4 Марсел Гранойерс от Испания. Така той си отмъсти на ибериеца за загубата в първи кръг на Australian Open. Робин за пореден път показа добра игра и със сигурност има сили да прескочи втората седмица на турнира.

 

Сега пред него стои 25-ият поставен Томас Белучи, който се справи с австриеца Мартин Фишер.

 

Доста по-трудно до следващата фаза достигна Цонга. Той победи абсолютно непредсказуемия украинец Александър Долгополов с 6-4 6-4 6-7 (5-7) 5-7 10-8. За Долгополов това бе едва второ участие на турнир от Шлема и втори турнир на трева в кариерата му.

 

Picture

 

Интересното е, че 21-годишният руснак само преди година бе 370-и, а сега е на върховото за него 43-о място.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини