Петкович шампионка в Антверп без игра



15-02-2015 16:34 | Станко Димов

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Андреа Петкович
спечели титлата от турнира BNP Paribas Fortis Diamond Games в Антверп. За жалост финален двубой нямаше, тъй като опонентката на германката – Карла Суарес Наваро, не излезе на корта заради контузия във врата.

„Когато се събудих сутринта чувствах болки във врата. Физиотерапевтът се опита да ми помогне, като излязох на корта първо в 11:30, а след това и в 14:15, в опит да направя лека загрявка. За жалост обаче не можех да сервирам. Не можех да си завъртам главата на ляво и нямаше как да играя по начина, по който искам. За жалост бях длъжна да се откажа”, коментира пред журналисти Карла Суарес Наваро.

„Наистина много съжалявам. Обичам този турнир, имах невероятна седмица в Белгия и положих всички усилия, за да изляза на корта днес. За жалост решението бе само едно”, каза още испанката.

С отличните си резултати в Белгия пък, Андреа Петкович ще се завърне в Топ 10 на WTA в понеделник, като ще започне своята 27-ма седмица в елитната компания. За германката това е общо шеста титла. Припомняме, че в края на миналия сезон тя спечели и последното издание на Турнира на шампионките в София.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини