Цветана Пиронкова - Шуай Пън (гейм по гейм)



16-02-2015 14:18 | Любомир Тодоров

Цветана Пиронкова - Шуай Пън, втори кръг на турнира в Дубай:


КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

0:1 Срещата започна с пробив на сметката на китайката. 23-ата в света поведе с 40:15 и се възползва още от първия брейк-бол, който се откри пред нея в двубоя.

0:2 Много продължителен гейм, в който Цвети Пиронкова успя да навакса пасив 15:40 и да стигне до точка за връщане на пробива. Пън обаче не се пречупи, спаси брейк-бола, след което успя да обърне гейма в своя полза и да съхрани подаването си.

1:2 Първи гейм за Пиронкова. Българката взе първите две точки и поведе с 30:0. Китайката обаче успя да изравни за 30:30. Това не притесни Цвети, която спечели следващите точки и спечели подаването си. Първа пауза в мача, след която на сервис се връща Шуай Пън.

1:3 Гейм на 0 на сметката на Пън.

1:4 За жалост Пън прави нов пробив, с което се доближава максимално до спечелване на първия сет. Иначе геймът започна добре за Цвети, която поведе с 40:15 и имаше два последователни геймбола. Пън обаче стигна до равенство, след което започнаха и драмите. На цели 3 пъти китайката получаваше точка за пробив, но във всеки от случаите Пиронкова казваше „не” и стигаше до дюс. В последствие обаче Пън стигна до четвърти брейк-бол, който успя да реализира.

1:5 Гейм на 0 на сметката на Пън.

2:5 За първи път от началото на двубоя Цвети Пиронкова също успява да спечели гейм на 0 и намалява преднината на китайката. Пън обаче е с два пробива напред и ще сервира за сета.

3:5 Ето, че един от двата пробива е върнат. Сервирайки за сета, Пън допусна Цвети да стигне до преднина 40:15, след което нашето момиче спечели следващото разиграване и се върна в сета.

3:6 Шуай Пън осъществява трети пробив и първият сет приключва!

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пън):

1:0 За разлика от първия сет, вторият започна с гейм на сметката на Цвети Пиронкова, при това пробив. Пловдивчанката поведе с 40:30, след което успя да реализира брейк. Трети пореден гейм, в който ставаме свидетели на пробив.

1:1 Четвърти пореден пробив в двубоя. Пиронкова имаше две последователни точки за затвърждаване на пробива, но допусна Пън да обърне гейма от 40:15. Равенството е възстановено.

1:2 Бърз гейм на 15 за Пън, която успява да сложи край на серията от пробиви.

2:2 Важен гейм, в който Цвети успя да спаси точка за пробив и да прекъсне серията на Пън. Българката изравнява резултата във втората част.

2:3 Пън също печели подаването си. В гейма се стигна до равенство, но последните две точки бяха на сметката на китайката.

3:3 Категорично най-дългият гейм в двубоя. Двете минаха общо през цели 7 равенства, Цвети спаси и 3 точки за пробив и в крайна сметка намери начин да спаси подаването си.

4:3 Пробив за Пиронкова, при това на 0. Явно предишният драматичен гейм оказа влияние на Пън, която не спечели дори точка при подаването си.

4:4 За жалост Пън връща твърде бързо и спокойно пробива (гейм на 15). Резултатът е изравнен отново.

5:4 Трети пореден пробив в сета! Цвети стигна до брейк-бол при 40:30 в своя полза и се възползва. Българката ще сервира за втората част.

6:4 Гейм и сет за Цветана Пиронкова. Ето, че резултатът във втората част е изравнен. Българката поведе с 40:30, но Пън успя да отрази първия сетбол. Нещо повече – в последствие китайката стигна до точка за връщане на пробива. Цвети обаче не се предаде и малко по-късно стигна до втори сетбол, който успя да реализира. 

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Пън):

1:0 Пробив за Цвети Пиронкова на старта на решителната трета част. Българката поведе с 40:15, след което затвори гейма.

2:0 Брутален гейм, който за радост завършва в полза на нашето момиче. Цвети обаче трябваше доста да се потруди, за да затвърди пробива. Шуай Пън на два пъти можеше да направи ри-брейк, но Цвети издържа.

2:1 Шуай Пън поведе с 40:15 и след това успя да спечели подаването си, с което сложи край на серията от четири последователни гейма на сметката на Цвети.

3:1 Макар и трудно (след равенство), Цвети взима подаването си. Българката е на 3 гейма от място в трети кръг в Дубай.

3:2 Гейм на 30 на сметката на Пън. Предстои пауза, след която Цвети ще застане на сервис.

3:3 За жалост Пън връща пробива. Китайката поведе с 40:30 и получи брейк-бол, който обаче Пиронкова отрази. В последствие 23-ата в световната ранглиста стигна до нова точка за пробив, която този път успя да реализира. Пълно равенство в третия сет.

3:4 Лошо. Гейм на 0 за Пън, която за първи път в решителния трети сет успява да поведе в резултата. Пауза, след която Цвети ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Цвети издържа на напрежението и спечели подаването си.

4:5 Цветана Пиронкова пропусна отлична възможност да пробие и да сервира за мача. Отново се получи дълъг гейм, в който след равенство Цвети стигна до точка за пробив. Пън обаче оцеля, а след това успя да съхрани подаването си.

5:5 Пиронкова не трепва. При 30:30 българката спечели две поредни точки и отново изравнява резултата.

5:6 Шуай Пън си осигури минимум тайбрек. Китайката спечели последния си сервис-гейм в мача, като по този начин принуди Цвети да сервира за оставане в турнира. Последна пауза в мача, след която българката ще сервира в опита да стигне до тайбрек.

6:6 Гейм на 0 за Цветана Пиронкова. Тайбрек ще реши мача! Успех, Цвети!

7:6 (5) ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини