„Контузената” Вожняцки с драматичен обрат над Стосър



17-02-2015 18:33 | Станко Димов

Каролина Вожняцки трябваше на три пъти да сервира за мача, преди да си осигури победата във втория кръг на турнира в Дубай срещу Саманта Стосър – 4:6, 6:1, 7:5. Поставената под №3 в основната схема имаше комфортна преднина от 5:2 решителния трети сет, но въпреки това изпита сериозни затруднения преди да се поздрави с крайния успех.

„Казват, че третият път е щастливият път, нали? И аз се надявах на това”, каза с усмивка на лице датчанката след последната точка в мача.

Иначе срещата не започна никак добре за бившата №1 в света, която буквално след първите няколко разигравания в мача почувства болки в коляното на левия крак. След първия сет датчанката дори поиска медицински таймаут, но в крайна сметка стисна зъби, върна се на корта и направи обрат.

„След първия сет знаех, че ми предстои здрава битка, ако искам да продължа напред. Щастлива съм, че успях да се справя”, каза още Вожняцки.

Победи записаха още Ана Иванович и Агниешка Радванска, които пречупиха в два и три сета съответно Забине Лизицки и Каролин Гарсия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини