Съперничката на Пиронкова с проблеми в гърба, ще става казахстанка



25-06-2010 02:13 | Николай Драгиев

21-годишната Регина Куликова чака днес Цветана Пиронкова. Рускинята, както и Цвети правят рекордното си класиране в Шлема - трети кръг. Самата Куликова е изключително непредсказуем играч - както може да падне, така и да затрудни всеки. Справка - на "Ролан Гарос" тя измъчи 3 часа бъдещата шампионка Франческа Скиавоне, нещо което никой друг не съумя.

 

Оказва се, че Куликова далеч не е щастлива от условията, които и предлага руската тенис федерация. Затова тя мисли да започне да се състезава или за Италия, или за Казахстан.

 

Тя обаче има много сериозен хроничен проблем с гърба, който може да се появи във всеки един момент.

 

Ето какво сподели тя преди двубоя си с Цвети Пиронкова:

 

"На Уимбълдън като цяло играя много добре. Направо си е късмет, че участвам на Уимбълдън, тъй като имах проблеми с травма в гърба. Получих я в Бирмингам. В Англия обаче бързо ме вдигнаха на крака. Имах късмет да попадна на страхотен лекар," признава Регина.

 

"Вярно е, че мога да играя за Италия или Казахстан. Всичко е въпрос на условия. Моят мъж предпочита да се състезавам за Русия. Аз съм националистка. Последният път не успях да играя за Фед Къп заради травма. Ще видим какво ще стане."

 

"Имам хроничен проблем с гърба, но се старая да го преодолявам. Радвам се на сегашната си форма и мисля, че перспективата пред мен е добра."

 

"Със Скиавоне направихме страхотен мач. Тя ме победи в три сета, докато всички други в два. Това е показателно," допълни още Регина Куликова.

 

 

Пиронкова и Куликова ще играят днес, но техният мач надали ще почне преди 17-18 часа българско време, тъй като преди това на техния корт играе "маратонецът" Джон Иснър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини