Димитър Кутровски отпадна на сингъл



18-02-2015 19:57 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Димитър Кутровски отпадна на осминафиналите на единично на чалънджъра на твърди кортове в мексиканския град Морелос, който е с награден фонд 75 000 долара (плюс гостоприемство). Започналият от квалификациите национал за Купа "Дейвис" отстъпи на №6 в схемата Гералд Мелцер от Австрия с 6:7(6), 3:6 след един час и 40 минути игра.

В първата част двамата тенисисти си размениха по два пробива, като при 5:4 българинът имаше шанс за трети, но пропусна 2 сетбола. Кутровски има за какво да съжалява и защото в 12-ия гейм той имаше още на три пъти точки за спечелване на сета, но Мелцер се спаси. В тайбрека 23-годишният австриец на свой ред имаше сетбол при 6:5 точки, но софиянецът се защити успешно. При втората възможност обаче Дими капитулира.

В следващия сет Гералд Мелцер успя да пробиа за 5:3, въпреки че 27-годишният българин поведе с 40:15 в гейма. В следващия виенчанинът сервираше за победата. Той стигна до мачбол и го реализира.

Димитър взема общо 13 точки за световната ранглиста, където е 342-и през тази седмица.

Кутровски продължава в турнира на двойки в Морелос. Заедно с доминиканеца Хосе Ернандес те играят на четвъртфинал срещу вторите поставени колумбийци Николас Бариентос и Едуардо Струвай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини