Рафа продължава защитата на титлата в Рио



20-02-2015 08:06 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на турнира на клей в Рио де Жанейро Рафаел Надал трябваше да се потруди доста, за да се класира на четвъртфиналите. Шампионът от 2014 г. се наложи над сънародника си Пабло Кареньо Буста със 7:5, 6:3  в двучасов двубой.

Кареньо Буста започна агресивно двубоя и направи първи пробив, за да поведе с 3:2. Реакцията на деветкратния шампион от "Ролан Гарос" беше мигновена и той върна брейка. Рафа имаше три сетпойнта при подаването на 23-годишния испанец при 5:4, но не успя да ги реализира. В 12-ия гейм обаче левичарят от Манакор съумя да направи пробив, който му донесе първата част след 73 минути игра.

Във втория сет Надал отрази двете точки за пробив на съперника, а на свой ред реализира единствената си възможност, което беше достатъчно за победата в срещата. Рафа завърши с 22 печеливши удари срещу 30 за Кареньо.

"Опитвах се да играя перфектно във всяка точка. Играта ми беше малко на приливи и отливи, но намерих пътя към четвъртфиналите, което ме прави щастлив. Като цял смятам, че показах добра игра, Пабло беше много агресивен", коментира третият в света след успеха.

Следващият съперник на Рафаел Надал е Пабло Куевас от Уругвай. Южноамериканецът, който спечели миналата седмица турнира в Сао Пауло, продължи серията си в Бразилия като отстрани Алберт Монтанес с 6:2, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини