Ерани и Шмиедлова на финала в Бразилия



22-02-2015 09:20 | Любомир Тодоров

Водачката в схемата на турнира в Рио де Жанейро на клей (категория "интернешънъл") Сара Ерани и шестата поставена Анна Шмиедлова се класираха за финала. Очертава се двубой между опита и младостта, както гласи клишето. За италианката това е 17-и финал в турнири на WTA, а 20-годишната словачка до тази седмица не бе стигала дори четвъртфинал.

Ерани отстрани №5 в схемата Юхана Ларшон от Швеция със 7:5, 6:3. Успехът беше труден за 16-ата в света тенисистка от Болоня, която в предишния си мач отрази 3 мачбола на бразилската тийнейджърка Беатрис Хадад Мая. Късен пробив осигури спечелването на първия сет след 50 минути игра. Ларшон поведе с 3:0 гейма във втория, но Ерани спечели следващите 6, а с това и полуфинала.

Италианката ще се бори в неделя за осма титла в кариерата си.

В другата среща Анна Шмиедлова отстрани втората в схемата румънка Ирина-Камелия Бегу с 6:3, 4:6, 6:2. Мачът продължи 2 часа и 43 минути.

Словачката е 75-а в световната ранглиста. Тя е родена на една дата с Цветана Пиронкова - 13 септември, но през 1994 г. и то в родния град на Мартина Хингис Кошице. При девойките Анна стигна до финал на "Ролан Гарос" през 2012-а.

"Беше много тежко да се играе в 1 часа след полунощ. Горещо беше, но се опитвах да не мисля за това. Започнах добре мача, но във втория сет се отпуснах. Радвам се, че отново вдигнах нивото в третата част и спечелих мача", обясни Шмиедлова след срещата.

На двойки финалът завърши след само три гейма. Изалин Вонавентюр от Белгия и Ребека Петершон от Швеция спечелиха първата си титла след 3:0 срещу водачките Мария Иригойен от Аржентина и Ирина-Камелия Бегу и отказване на румънката, заради травма в ребро.

На полуфинала Елица Костова и партньорката й от Тайван Чие-Ю Су отпаднаха след 2:6, 2:6 от Иригойен и Бегу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини