Проблемът можеше да се реши преди 40 години



25-06-2010 12:16 | Станко Димов

Дори отпадане на Роджър Федерер от "Уимбълдън" нямаше да измести от първите страници на вестниците рекордния мач между Маю и Иснър.

 

Заличен бе споменът за един от най-известните двубои в "Ол Инглън Клъб" - онзи между Чарли Пасарел и Панчо Гонзалес през 1969, който завърши след 112 гейма.

 

Мисля, че това, което се случи на корт №18 между Иснер и Маю, дава повод да се помисли за евентуална промяна в регламента. Доста пъти съм подчертавал хаотичната роля на тайбрека, който бе въведен в тениса през 1969.

 

Както е известно, тайбрек в петия сет се играе на US Оpen, както и на всички други турнири, без останалите три от Големия шлем и без мачовете за "Купа Дейвис".

 

В квалификациите на "Уимбълдън" Маю също игра петсетов мач, завършил 24:22 (срещу Богданович), но сблъсъкът му от първия кръг с Джон Иснер ще влезе в Книгата на рекордите на Гинес.

 

Ако този спорт се ръководеше малко по-гъвкаво, проблемът щеше да бъде разрешен, без да се чакат 40 години, откакто е въведен тайбрекът. Затова не съм сигурен, че този мач ще доведе до промени в правилника.

 

Рино Томази, "Гадзета дело Спорт"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини