Краля на Латинска Америка



23-02-2015 06:50 | Станко Димов

Давид Ферер е новият шампион на турнира в Рио де Жанейро. На финала испанецът имаше нужда от по-малко от час и половина, за да се справи със съпротивата на Фабио Фонини – 6:2, 6:3. Това беше рекордна 7-ма титла за Ферер от турнири в Латинска Америка, като по този показател той оглави еднолично класирането (изпревари Николас Алмагро).

32-годишният испанец има спечелени по 3 пъти и турнирите в Акапулко и Буенос Айрес.

За Ферер това беше втора титла от началото на сезона, след като през януари спечели и турнира в Доха (на финала победи Бердих). С успеха си днес той вече води с 8:0 победи над Фонини.

„Много съм щастлив. Това е моята 23-та турнирна победа и първа в Рио де Жанейро. Много се гордея с това. Имах възможността по-рано през седмицата да посетя и карнавала тук и всичко беше страхотно. Тази седмица наистина бе специална за мен. Играх изключително уверено и вече имам 2 титли тази година. За мен е от изключително значение да мога да се конкурирам с най-добрите играчи в света”, коментира шампионът Давид Ферер.

„Когато загубиш на финал няма как да не си разочарован. Беше голяма седмица за мен. вчера победих Рафа. Това е голям турнир и аз съм щастлив, защото свърших много добре работата си. Беше ми трудно да бъда на 100% готов за мача с Давид”, каза от своя страна финалистът Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини