Обзор на седмицата: Две БГ титли



23-02-2015 14:41 | Tennis24.bg

Изминалата седмица предложи поредната доза тенис емоции, като особено приятни бяха тези от уикенда, когато българи спечелиха титли от международни турнири.

Джулия Терзийска доказа, че не случайно е считана за една от най-перспективните наши състезателки и успя да спечели 10-хилядник в Египет. Това беше втора поредна и общо трета титла за Терзийска на ниво ITF.

Силните игри на Джули в Египет и донесоха и прогрес със 104 места в ранглистата до рекордното за нея №581.

С титла през уикенда се поздрави и Димитър Кузманов. Пловдивчанинът вече има 7 трофея на ниво ITF, след като успя да спечели надпревара в Истанбул. При това Мико не загуби дори и сет по пътя към титлата.

Силно представяне през седмицата имаше и националната на България за „Фед Къп” Елица Костова, която достигна до полуфиналите двойки на турнира в Рио де Жанейро (WTA International).

Полуфинал на двойки игра и друг национал – този за Купа „Дейвис” Димитър Кутровски. Дими постигна това на „Чаланджър” турнир в Мексико.

Цветана Пиронкова също се появи в игра през седмицата, като успя да стигне до трети кръг на силния турнир в Дубай. Това е и най-добро представяне на пловдичанката в историята на тази надпревара. Иначе в трети кръг Цвети бе спряна от Симона Халеп, която в последствие спечели и титлата.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров си взе почивка през седмицата. Той избра да се завърне в дома си в Лос Анжелис, където проведе подготовка за започващия тази седмица турнир в Акапулко. Гришо има да защитава титла от мексиканския курорт.

Седмицата ще се запомни и с поредната загуба на Рафаел Надал. Бившият №1 в света не успя да защити трофея си от турнира в Рио де Жанейро, след като отпадна на полуфиналите. Испанецът бе победен от Фабио Фонини в три сета.

След срещата Рафа призна, че отново е имал физически проблеми, които определи като „изненадващи”.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини