Джокович се завърна с победа



24-02-2015 18:47 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович стартира с победа на тенис турнира в Дубай, ОАЕ, който е от категория "АТР 500". В първата си среща след триумфа на Australian Open сърбинът се наложи с 6:4, 6:4 над 63-ия в ранглистата Вашек Поспишил от Канада.

Ноле постигна пробив в първия сет, което му бе достатъчно да го спечели.

Във втория двамата си размениха по един пробив. Ноле нанесе втори удар, за да поведе с 4:3, след форхенд в мрежата на сервиращия канадец. Веднага след това той затвърди пробива с гейм на нула. При 5:4 Джокович сервираше за спечелване на двубоя. Той стигна до мачбол и триумфира след топка в аут от бекхенд на Поспишил.

Новак завърши двубоя със 17 печеливши удара (5 аса) и 23 непредизвикани грешки (2 двойни). Канадецът записа 16 уинъра (2 аса) и цели 38 непредизвикани грешки (6 двойни).

Следващият съперник на 27-годишния белградчанин е Андрей Голубьов, който представя Казахстан.

В същото време Джокович потвърди, че ще води Сърбия в двубоя за Купа "Дейвис" срещу гостуващия отбор на Хърватия от Световната група, който ще се проведе от 6 до 8 март в Кралево.

Третият поставен Анди Мъри също спечели днес. Шотландецът, който загуби на финала в Мелбърн, надигра Жил Мюлер от Люксембург с 6:4, 7:5. Във втората част Мъри подаваше за победата при 5:4. Левичарят Мюлер обаче стигна до първия си пробив и се спаси.

Веднага след това обаче Анди отново постигна брейк, а после спечели срещата с добър сервис гейм.

Мъри ще играе на осминафиналите срещу Жоао Соуса от Португалия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини