Кузнецова получила предложения да урежда мачове



10-01-2010 16:05 | Станко Димов

Световната номер 3 Светлана Кузнецова отказа да коментира дали е получавала предложения да уреди свои мачове, за да не бъде изхвърлена от Australian open, който почва след седмица.

Дискусията за нелегалните залози стана отново актуална, тъй като сънародничката на Кузнецова Екатарина Бичкова бе изхвърлена от участие в Мелбърн, след като има много сериозни съмнения, че е участвала в подобни корупционни практики. Тя не е могла да даде обяснение по повод на конкретни мачове, в които има такива съмнения. Тя е отнесла глоба от 5000 долара и наказание от 30 дни, което приключва в началото на февруари.

"Никога не се е налагало да давам обяснение за мои мачове и съм много изненадана. Ако някой дойде при мен "и ме попита нещо", казвам - "не ме интересува, трябва да тръгвам", и въпросът приключва", измъкна се Светлана от неудобния въпрос.

"Подобни "молби" могат да се приемат на шега, но може и някой да ги помисли за истина. Може ли да не се шегуваме, за да е спокойна WTA? Нещата са по сложни - всеки може да ти прати мейл, писмо или да се свърже с теб във Фейсбук. Може и да има хора, които просто искат да ти навредят, а не толкова да уреждат мачове. Въобще има хиляди начини да получиш обвинения, без да си виновен", обясни рускинята.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини